Belgische paarden scoren in Las Vegas

Belgische paarden scoren in Las Vegas
Alles draaide om snelheid gisteravond in de 1.50m hoofdrubriek in Las Vegas. De winnaar van donderdag, Richard Spooner strandde opnieuw in de prijzen. In het zadel van Quirado RC (Quinar) klokte Spooner foutloos af in 68,35 seconden wat hem de 10de plaats opleverde.

De overwinning kwam op naam van Nicole Shahinian-Simpson met de eveneens Quinar-nazaat, Akuna Mattata. Samen met de 10-jarige merrie snelde de amazone naar de winst in 63,54 seconden. De New Yorkse, Georgina Bloomberg, volgde op de tweede plaats met de 10-jarige Chameur (Cayetano L).

Bloomberg stopte de timer op 64,07 seconden en bleef zo nipt voor op Karrie Rufer die haar 12-jarige BWP hengst, Georgie d'Auvray EC (Vancouver d'Auvray) door de finish loodste in 64,10 seconden. Het fokproduct van Etienne Van Guyse werd voordien uitgebracht door de Ierse springruiter, Trevor Breen.

Net buiten het podium sprong Mathis Schwentker naar de vierde plaats met de Carrico-nazaat, NKH Carrido. In het zadel van de 10-jarige KWPN-merrie, D'arnita (Vingino) volgde Molly Ashe Cawley op stek 5. D'Arnita werd geboren bij R. Baas.

De 1.35m overwinning kwam op naam van Carly Anthony (foto) met Hugo Boelens' fokproduct, Jana van d' Abdijhoeve (Baloubet du Rouet). De negenjarige merrie werd opgeleid door Ive Tonet. In 2016 verhuisde de merrie naar Petronella Andersson om nadien uitgebracht te worden door stalgenote Jonna Ekberg.

Uitslag