Belgische paarden domineren de openingsrubriek van Tryon

Belgische paarden domineren de openingsrubriek van Tryon
Afgelopen nacht werd de openingsrubriek op het 'Tryon International Equestrian Center' gedomineerd door de Belgische paarden. De hindernissen op deze 3 sterren wedstrijden stonden daarin gebouwd op een hoogte van 1m45 en er was een prijzenpot van $ 35,000!

De winst was voor de Amerikaanse amazone Kristen Vanderveen met de 11-jarige BWP'er Bull Run's Faustino de Tili (Berlin x Darco). Zij wonnen in een tijd van 66:25 seconden.
Als 7-jarige won Faustino de nationale cyclus met Tim Van Den Broeck in het zadel. Nadien verhuisde hij naar Stoeterij Dorperheide. Eind 2014 werd hij verkocht aan de Amerikaanse amazone.

De 2e plaats was voor Pieter Devos zijn voormalig paard, de 14-jarige BWP'er Couscous Van Orti (Nabab de Reve x Cash). De Chileen Samuel Parot loodste hem naar de 2e plaats in 67:34 seconden. Met de 13-jarige Atlantis (Andiamo Z x Royal Bravour) eindigde Parot ook nog op de 3e plaats. Atlantis werd eveneens bij Pieter Devos aangekocht, al was het wel zijn echtgenote Caroline Poels die hem in het verleden uitbracht.

Met de 9-jarige Famoso d'Ive Z (For Pleasure x Chin Chin) sluiten we op de 4e plaats het Belgische rijtje af. Het voormalige paard van Christophe Vanderhasselt en Jerome Guery wordt sinds een jaar gereden door de Nieuw-Zeelander Sharn Wordley.
De 5e plaats was voor Amerika met Braine Goutal en de KWPN'er Onira (Nimmerdor x Ramiro Z).

Klik hier voor de uitslag.