Belgische overwinningen bij de jonge paarden in Beervelde dankzij Arnaud Doem en Lieven Devos

Belgische overwinningen bij de jonge paarden in Beervelde dankzij Arnaud Doem en Lieven Devos
In Beervelde stond vanmiddag een parcours klaar op een hoogte van 1.20m voor de zesjarigen tijdens de CSIYH op het Flanders Horse Event in Beervelde. Arnaud Doem werd de winnaar en zadelde hiervoor de SBS ruin Findley du Moulin A Papier op. Hij reed foutloos rond in 24.94 seconden in de tweede fase. Belga du Thot (v. Mozart des Hayettes) heet het paard dat tweede eindigde, maar geen Belg op zijn rug. Wel de Ier Shane O'Reilly en die werkte af in 25.44 seconden. De laatste podiumplaats was voor routiné Dirk Demeersman met BWP merrie Little-Billy in 26.53 seconden.

Als vierde eindigde de Duitse Heiner Ortmann met Gilly Risk. De Belgische amazone Caroline De Laet eindigde als vijfde met Halland vd Mispelaere (v. Hasall vd Mispelaere).

Ook de zevenjarige talenten kwamen vandaag aan de start. Opmerkelijk: de volledige top drie werd bezet door afstammelingen van de hengst Diamant de Semilly.

Als beste duo kwam er opnieuw een Belgische combinatie over de finish. Lieven Devos legde een foutloze tweede fase af, en dit in een tijd van 25.50 seconden. Hij had de BWP merrie Kusama onder het zadel. Opnieuw reed een Ierse ruiter naar de zilveren medaille. Op de rug van de Zangersheide hengst Davinci van de Bosrand Z kruiste Roger Mccrea de eindmeet in 26.45 seconden.

Hij werd gevolgd door Ruben Romp. Voor Nederland reed hij met Fiolita door de finish in 26.83 seconden. Koen Vereecke slaagde erin om exact dezelfde tijd neer te zetten als zijn Nederlandse concurrent. In het zadel van Calgary Z (v. Calvaro) deed ook hij het foutloos in 26.83 seconden, waardoor de twee ruiters hun plekje op het podium moesten delen.

De Braziliaan Joao Victor Castro en BWP merrie Kaprice DV (v. Diabeau) maakten de top vijf compleet.

Klik hier voor alle resultaten van de zesjarigen

Klik hier voor alle resultaten van de zevenjarigen

[caption id="attachment_150296" align="aligncenter" width="1200"] Lieven DEvos_7-jarigen_Beervelde[/caption]