Belgische Koblenz van 't Merelsnest viert feest in Roemenië

Belgische Koblenz van 't Merelsnest viert feest in Roemenië
Roemenië is in de ban van de paardensport. Deze week verwelkomt de internationale wedstrijd in Hernea Cova enkele top combinaties. Vandaag werd het startschot gegeven. Bij de zevenjarigen haalde Gerfried Puck de overwinning.

De Oostenrijker sprong naar de overwinning met de 7-jarige KWPN-merrie, For Fun VT (v. Zirocco Blue VDL). Na een foutloze finish in 66,59 seconden en deelde zo de eerste plaats met Japan's Taizo Sugitani en Koblenz van 't Merelsnest (v. Nabab de Reve).

Koblenz is de volle broer van Glasgow vh Merelsnest en gefokt door de familie Van Bunder. Voor de combinatie Taizo en Koblenz is dit de ruim 38ste foutloze omloop dit jaar.  Verder haalden ook Carla Cimolai (Fiona, v. Warrant), Anna Boiova (Al d'Baran, v. Atilla N) en Angel Niagolov (Chalou Du Rouet) de finish foutloos.

Tijdens de tweesterren 1.30m rubriek, de hoogste rubriek van de dag, bleef de winst in eigen land. Ionel Bucur liet er de concurrentie achter zich op de rug van Cassius S (v. Canabis). HEt duo werd opgevolgd door Andrius Petrovas (Caracas) en Ionut Ursache (Cashmere 31, v. Contendro II).

Klik hier voor de resultaten