Belgische junioren zorgen voor watertandend resultaat bij aftrap van hun EK

Belgische junioren zorgen voor watertandend resultaat bij aftrap van hun EK
Net als bij de young riders reden de junior ruiters vandaag hun eerste kwalificatie wedstrijd in Samorin. Daarin noteerden de belgen een watertandend resultaat, dat ongetwijfeld smaakt naar meer. Het 1.40m parcours leek Simon Morssinkhof duidelijk te smaken.

Samen met de 10-jarige Perigueux -zoon reed Morssinkhof naar de winst in 73,82 seconden. Hij start zijn EK avontuur zo met nul punten. Perigrosso werd in het verleden nog uitgebracht door Evy Morssinkhof.

Ook Thibeau Spits wist zijn mannetje te staan. Met onder het zadel Jacobien Dwerse Hagen (v. Va-Vite) sprong Spits een foutloze omloop in 77,31 seconden. Alsnog goed voor de achtste plaats. Thibault Philippaerts was de derde foutloze Belg in deze proef. Samen met Extra klokte hij af in 77,53 seconden en nam zo uiteindelijk de tiende plaats voor zich.

Maartje Verberckmoes wist eveneens een mooie omloop te presteren, toch sprong ze met haar Jugano van de Vosberg twee balken uit de lepels wat haar op een minder gunstige startpositie bracht.

Klik hier voor de resultaten