Belgische jeugd neemt sterke start in Odense

Belgische jeugd neemt sterke start in Odense
Op het Odense Horse Festival zijn er sinds vandaag CSIO rubrieken op 3 ster niveau en ook voor de jeugd (Junioren en Young Riders).
Het waren de ruiters van de toekomst die deze ochtend als eerste in de ring kwamen. Bij de Young Riders werd er meteen gesprongen op een hoogte van 1m40. Daarin behaalde Laura Mathy met de 9-jarige Penta (v. Perigueux) een knappe 2e plaats. Op het Belgisch kampioenschap eindigden zij enkele weken geleden net naast het podium.
Evy Morssinkhof zagen we terug op de 5e plaats met de eveneens 9-jarige Perigrosso. Net als Penta is deze een zoon van Perigueux.
Brent Gaublomme en de 10-jarige Gladstone van het Bildeken (v. Clinton) maakten ook geen enkele fout en eindigden zo op de 14e plaats.

De Junioren kregen een 1m35 parcours voorgeschoteld. Arnaud Gaublomme was daarin goed voor een 2e plaats met de 13-jarige Coradina vh Bildeken Z (v. Coriano Z). Maartje Verberckmoes en de 12-jarige Cous Cous (v. Maloubet de Pleville) namen de 4e plaats voor hun rekening. Simon Morssinkhof en de 10-jarige Gines van de Klunderd (v. Chatman) zagen we terug op de 9e plaats. Alexander Housen en de 11-jarige Falco (v. Heartbreaker) bleven eveneens foutloos maar konden zich niet meer klasseren.

Klik hier voor de uitslagen.