Belgische combinaties veroveren prijzen bij Gold Tour Oliva

Belgische combinaties veroveren prijzen bij Gold Tour Oliva
Het was Italiaan Marco Porro die  Guillaume Fourtrier en Scott Brash van de winst hield  in Oliva tijdens de Gold Tour vanochtend.   Onze Belgische combinaties lieten ook weer van zich horen zien met enkele zeer mooie foutloze ritten.

Zo waren het  Francois Mathy Jr. en Maxine de Pelsmaeker die zich net buiten de top vijf wisten te klasseren in de 1.35m rubriek over twee fasen. Mathy miste maar net de aansluiting met de kop van het klassement. Samen met zijn Selle Francais hengst Upercut de Bay (v. Diamant de Semilly)  finishte hij nog geen drie tienden van een seconden achter de Duitster Heiner Ortmann.  Ortmann had met zijn L'Amour 105 (v. Le Tot de Semilly) 29.15 seconden nodig in de tweede-fase van het parcours. Terwijl Mathy in 29.44 seconden over de eindstreep kwam.

Daarmee was de Belgische ruiter wel  iets sneller als landgenote De Pelsmaeker en haar BWP merrie Jina van 't Athof (v. Vivaldu du Seigneur) die zevende werd. Verder zien we Marine Lenoble nog een top tien notering meepakken met haar SBS ruin Bugsy Malone d'Hof Ten Bos (v. Corland). Het duo sprong in 30.96 seconden naar de tiende plaats.  De in vorm verkerende Emilie Conter volgt op de elfde plaats met de BWP merrie Hera Van Texelhof (v. Catwalk van de Helle).

De winnende rit vanochtend kwam uit Italië. Porro was met zijn ruin Indor GP (v. Indorado) ruim de snelste. In 27.27 seconden sloeg hij de aanvallen van Fourtrier en Brash af.  De Fransman sprong met zijn Selle Francais merrie naar de tweede plaats in 28.24 seconden. Terwijl de Britse  topruiter met Cademuir in 28.71 seconden derde werd.

Kijk hier voor alle resultaten.