België wint GOUD in de finale van de Nations Cup

België wint GOUD in de finale van de Nations Cup
De Furusiyya FEI Nations Cup Finale is daarnet in Barcelona gewonnen door de Belgische equipe! Het team van Dirk Demeersman behaalde in deze ultieme finale ronde een totaal van 4 strafpunten.
Olivier Philippaerts en H&M Armstrong van de Kapel gingen van start met een fout op hindernis 10. Nadien zette Judy Ann Melchior een sterke foutloze ronde (binnen de tijd) neer met As Cold As Ice Z. Jos Lansink kreeg pech door een voetje in het water en een fout op hindernis 2 met For Cento. Hun resultaat was net als in de eerste ronde het schrapresultaat bij de Belgen.
Gregory Wathelet kwam als laatste Belg en laatste starter in de ring met Conrad de Hus. Zij deden wat er van hen verwacht werd en sprongen nul waardoor de Belgen deze finale winnen. Dit levert de Belgische equipe een cheque op van 500.000 euro! Wathelet krijgt nog een bonus van 200.000 euro omdat hij als enige foutloos bleef over de twee omlopen.

België kwam als winnaar van Divisie I naar Barcelona en won op donderdag de eerste ronde, een perfect parcours van Dirk en zijn team!

Het zilver was voor de Britten voor de Nederlanders die vorig jaar wonnen.

Meer info en foto's van het podium volgen dadelijk.

Klik hier voor de uitslag.

IMG_6374 IMG_6420 IMG_6470 IMG_6530IMG_6583IMG_6627IMG_6630IMG_6661IMG_6669