Belgen zetten top resultaten neer met jonge paarden in Lier

Belgen zetten top resultaten neer met jonge paarden in Lier
Vanochtend begon de tweede week van de Spring Tour op het vernieuwde Azelhof in Lier met jonge rubrieken voor 5, 6 en 7 jarige springpaarden. Daarin toonden de Belgische toppers zich direct al goed met fraaie foutloze omlopen en een overwinning voor Bart Anthonissen.

De rubriek voor 5-jarige springpaarden die met een "clear round" formule gereden werd waren het Karline De Brabander, (Mosito van het Hellehof, Mademoiselle de Muze), Renee Hoebeke (Mega Special DC), Jordy Van Massenhove (Verdiamo Z), Bunoit Moeskops (Memphis van 'T Hulgenrode) en Bart Anthonissen (Dallas Z) die allemaal op fraaie wijze van het hout wisten te blijven.

Maar Anthonissen wist pas echt flink te scoren bij de 7-jarige springpaarden met zijn Kingstar (v. Tangelo vVan de Zuuthoeve). In het zadel bij de BWP ruin was hij oppermachtig met zijn foutloze rit in 38.86 seconden. Tom Slattery moest meer dan ander halve seconden toegeven op het Belgische duo.

De Ier kwam in 40.19 seconden over de finish met zijn Fix Blue (v. Zirroco Blue VDL) Britse buurman Joe Clee sprong naar de derde plaats met Kafka van de Heffinck (v. Calvaro).

Het podium bij de 6-jarige paarden was internationaal van kleur met winst voor de Poolse Cassandra Orschel. Samen met de KWPN'er Grandento was ze in 43.18 seconden nipt sneller als de Tsjechische Michaela Rodovo. Die met Conthaquick (v. Conthargos) slechts drie honderdste later over de eindstreep kwam. De derde plaats was voor Andrius Petrovas en Laderas Flandria (v. Flamenco Desimilly) uit Litouwen.

Sarah Verhamme wist stand te houden tussen het internationale geweld met  haar Zangersheide ruin Don't Touch Me Z (v. Den Blomme van Sappenleen Z).  Het duo sprong naar een vierde plaats in 44.84 seconden. De vijfde plaats ging eveneens naar winnares Orschel, ditmaal stuurde ze de Cancara-dochter Dacara E foutloos rond in 44.96 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.