Belgen winnen op dag twee Horse & Friends Event

Belgen winnen op dag twee Horse & Friends Event
Dag twee van het internationale Horse & Friends event in het Sentower park begon met een 1.30m proef. Het gezegde; de laatsten zullen de eerste zijn, werd er uitgevoerd. Wilm Vermeir sprong er naar de winst op de rug van  de achtjarige Irma la Douce I R (v. Andiamo). De BWP-merrie kruiste de eindstreep foutloos in 57,32 seconden. Claudia Verburgt en Abbervail Amber, een 12-jarige ARD VDL Douglas-dochter, volgde op de tweede plaats na een foutloze omloop in 58,11 seconden.

Nederlandse Lisa Bongers en de 11-jarige Arselina (v. Triomphe) sloten het podium af. De top vijf werd afgewerkt door lokale springruiter, Patrick Jonkmans met Geena Lisa vh Langwater (v. Conterno-Grande) op de vierde plaats en Louisa Dangelas (Que Bonita 2) op stek vijf.

simon_morssinkhof_hf

In de aansluitende 1.20m proef was het het jong 'geweld', Simon Morssinkhof die de overwinning nam. Morssinkhof en Billy D (v. Andiamo) stopten de tijd in 63,16 seconden. Enkel de top vier wist er de eindstreep foutloos te kruisen.

Pascale Haep sprong Miss Lucy HH (v. Mr. Blue) naar een tweede plaats. Het duo werd gevolgd door Sara Baban met Venutia de Cosniere (v. Mylord Carthago) en Isabell Müller (Viter).