Belgen starten de dag met dubbele winst in Arezzo

Belgen starten de dag met dubbele winst in Arezzo
De Belgen zijn er vanochtend ingevlogen op de Toscana Tour in Arezzo. Inès Van den Bosch won de Silver Tour 1m35 vanochtend met haar dertienjarige Deens gefokte Willhelm, een zoon van Willemoes. Van den Bosch bewees zich als snelste in deze proef tegen de klok in 59,89 seconden. Vicky Van de Poel vergezelde haar in de top drie en werd derde met de Nonstop-dochter Femke EC. De Italiaan Giuseppe Della Chiesa werd tweede op Corelis (v. C-Indoctro).

In de Gold Tour 1m35, de eerste proef van vandaag, pakte Michael Van den Bosch vlak voor de overwinning van zijn zus de negende plaats met Atilja (v. Guidam).

Vanina Lombard greep de tweede overwinning van vandaag voor ons land in de Children & Junior Bronze Tour 1m20. Lombard won met de dertienjarige Nidor Platiere-dochter Noa de Talma. Met Virgin Express des Brumes (v. Nickname des Bergeries) wist Vanina Lombard ook de zevende plaats te claimen.

In de Bronze Tour 1m20 reed Vicky Van de Poel haar Quidam de Revel-dochter Q Picobello Z naar de tweede plaats. Hendrik Denutte werd met Hector ter Poelberg (v. Wandor vd Mispelaere) vierde.

Denutte wist zich vanochtend ook te kwalificeren voor de Silver Tour Final op zondag. Dat deed Denutte met de twaalfjarige Green Sleeps Orage (v. Flipper d'Elle), het paard van zijn leerling Quinten Bradt. Hendrik Denutte werd na een foutloze omloop vanochtend 20ste en vergezelt zo Michael Van den Bosch en Vicky Van de Poel in de finale.

Klik hier voor alle resultaten.