Belgen sluiten de dag af met winst in Lummen

Belgen sluiten de dag af met winst in Lummen
De laatste proef op de Garden Arena werd zojuist afgerond. Het ging om een 1m35-rubriek tegen de klok. Daarin wist de Belgische Celine Schoonbroodt met Une Elite d'Avril (v. Live du Theil*HN SF) alle concurrentie voor te blijven in een spectaculaire tijd van 67:58 seconden. Ierland eindigde op de 2e plaats met Trevor Breen en Dulf. Zij waren ruim 4 seconden langzamer dan de Belgische amazone. Jan Vlemmix en Irving de Quijas namen de 3e plaats voor hun rekening.

Voor Eleanor Meager (GBR) en Cassius III was er een 4e plaats. De Britse amazone was slechts 3 honderdsten sneller dan Gudrun Patteet en Sea Coast B52 F Z (v. Bamako de Muze), die op de 5e plaats zijn geëindigd.

Ook op de Derby Arena stond als laatste proef een 1m35-rubriek op het programma. En ook hier ging de winst naar België. Jan Vlemmix, in de vorige proef al goed voor een 3e plaats, reed zijn Zangersheide hengst Cisano de Nyze Z (v. Cassini II) in hoog tempo naar de overwinning. In een tijd van 67:58 seconden gingen zij door de finish, ruim 4 seconden sneller dan de Zwitser Werner Muff en HH Fleur (v. Darco). De 3e plaats ging naar Geoffrey Cobbaut en de 8-jarige Diamand de Semily dochter Id.

Jordan Thompson (Cartier) en Dominique Joassin (Si la Sol de Greenbay Z) vervolledigden de top 5.

Klik hier voor de uitslagen.