Belgen overheersen tijdens Global Future Champions week

Belgen overheersen tijdens Global Future Champions week
Op de prachtige terreinen van Jan Tops waren de Belgen niet weg te denken uit de ranking van de achtjarige paarden. In dit 1.40m parcours wist de Griekse combinatie van Aggelos Touloupis met Be Aparis V. (v. Clarimo) een Belgisch peloton voor te gaan.

Samen met de Clarimo-dochter snelde de Griekse ruiter naar de winst in 33,94 seconden. Buiten de Italiaanse thuisruiter, Alberto Zorzi, gerekend kleurde de volledige verdere top tien Belgisch. Zorzi haalde de achtste plaats met Viceversa de la Roque (v. Kannan).

Dirk Demeersman moest de winst nipt afstaan aan Touloupis na een foutloze omloop met de Clinton-zoon, Justice van het Reigershof. In het zadel van de ruin klokte hij foutloos af in 34,20 seconden. Patrik Spits volgde op de derde plaats met de Bamako de Muze-dochter, Bellissimo Z.

Tom dhaeyere (James vd Oude Heihoef, v. Douglas) en James Peeters (J'Adore van het Schaeck, v. Vagabond de la Pomme) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten

Bij de zesjarigen waren het de Nederlanders die feest vierden. Lars Kersten en de Baltic Vdl-dochter, Giwana sprongen naar de overwinning in 31,16 seconden. De combinatie bleef zo landgenote Peggy Looymans met de Pilgrim Z-zoon, Panamera Z voor.  Kersten haalde eveneens de vierde plaats met Freixenet 77 (v. First Selection) onder het zadel.

De derde plaats was er voor Rodrigo Giesteira Almeida (Lovely vd Broekkant).

Klik hier voor de resultaten