Belgen nemen sublieme start op MET in Oliva Nova

Belgen nemen sublieme start op MET in Oliva Nova
Gisteren reden al heel wat duo's foutloos rond op de MET (Mediterranean Equestrian Tour) in Olivia Nova. De jonge paarden beten de spits af van de winter tour in het zonnige zuiden.

Vandaag wisten de Belgische deelnemers hun goede vorm verder de zetten. Bij de zevenjarigen haalde de Franse amazone, Marie Demonte de overwinning. Samen met de Diamant de Semilly-dochter, Bianca de la Roche bleef DEmonte nipt voor op Scott Brash met zijn AES-hengst, Hello Franklin (v. Billy Mexico). Beide combinaties hielden de timer onder de 44 seconden.

België's Fabienne Daigneux-Lange volgde op de derde plaats. In het zadel van haar KWPN-merrie, Griet (v. Bugatti VDL) klokte de Waalse amazone foutloos af in 45,80 seconden. Constant Van Paesschen volgde op de vierde plaats met Quido van de Helle (v. Quadros).

De top vijf werd afgewerkt door Emma Stoker (Cool Cash, v. Cadensky). Op de zesde stek volgde Lieven Devos met Lord de Penaflor.

Bij de zesjarigen haalde Armin Himmelreich de overwinning. In het zadel van Cannan d'Argent hield de Duitser de concurrentie achter zich. Ook Marie Magdalena Celotto plaatste zich in de prijzen met de sBs-merrie Gaga Lady (v. Diamant de Semilly).

Bij de vijfjarigen  sprong Julien Macedoine op het podium. De Belgische ruiter moest samen met Cassarino Z (v. Cassaro Z) enkel Marc Bettinger (Clarissa van de Helle, v. Contadoro) en Francesco Turturiello (Ilexia van de Eijkhof, v. Kannan) voor zich dulden.

Klik hier voor de resultaten