Belgen laten van zich horen op Sunshine Tour

Belgen laten van zich horen op Sunshine Tour
In Spanje zijn de eerste outdoor concours nog steeds in volle gang. Op de Sushine Tour zijn er vandaag verschillende Belgen in geslaagd om zich in de kijker te rijden.

In de Big Tour slaagde onze landgenote Virginie Thonon erin om naar een knappe vierde plaats te rijden. Zij reed Danaide Du Houssoit in 29,76 seconden naar de finish en liet hierbij alle balken in de lepels. De winst ging naar de Chileen Bernardo Naveillan Goycoolea en Tenor D'Elle. Zij sprongen een foutloze tweede fase in 27,02 seconden. Met deze tijd waren ze bijna twee seconden sneller dan de Franse Regis Bouguennec die met Vital De St Ladre op de tweede plaats eindigde. Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 28,86 seconden. Antonio Marina Soto en Fleur vervolledigden de top drie.

Alberto Marquez Galobardes (Croupier V) nam de vijfde plaats voor zijn rekening.

Ook Jos Verlooy slaagde erin om een knappe klassering te behalen in de Big Tour. Hij eindigde in de Big Tour C op de vijfde plaats. Hij reed Gaston van T Steentje in 35,86 seconden naar de finish.

De eerste plaats ging naar Bertram Allen. Met High Valley onder het zadel, reed hij een foutloze barrage in 32,06 seconden. Hiermee was hij een duidelijke winnaar: hij was ruim drie seconden sneller dan Bernardo Naveillan Goycoolea die met Daisy Du Grand Moustier op de tweede plaats eindigde. De Brit Lance Whitehouse vervolledigde de top drie. Hij reed Dior V Overis Z in 35,47 seconden naar de eindstreep en liet hierbij het hout ongemoeid.

Pedro Veniss vervolledigde de top vijf. Hij reed Cheindira in 35,63 seconden naar de vierde plaats.

Ook Ugo Berritella gooide hoge ogen in de LR. Hij eindigde met Cavaluna Z op de tweede plaats. Met zijn tijd van 38,38 seconden moest hij nipt de Ierse snelheidsduivel Bertram Allen voorlaten. Hij sprong met Dino W naar de eerste plaats in 38,03 seconden. De derde plaats ging naar de Nederlander Eric Van der Vleuten. Ook hij deed het foutloos met Zigali P S in 40,45 seconden.

Luca Moneta (Herold N) en Michael Viehweg (Lord of Pezi) vervolledigden de top vijf.

In de Medium Tour slaagde Stephanie Andries erin om een proef op haar naam te schrijven. Met Javenia sprong ze in 64,70 naar de eindstreep en haalde zo de overwinning binnen. Dimme D'Haese eindigde in de Medium Tour C op de vierde plaats. Hij kon hiervoor rekenen op Ilias Van'T Vlasmeer.