Belgen laten van zich horen op de Costa Del Sol Tour

Belgen laten van zich horen op de Costa Del Sol Tour
In Mijas vindt momenteel de Costa Del Sol Tour plaats. Deze avond stond als laatste proef de 1.45m proef in twee fasen op het programma. Deze proef telt mee voor de Longines Ranking. Het was de Britse Laura Robinson die naar de winst wist te rijden met de twaalfjarige Jonti (v. Lando). Zij bleven mooi foutloos in een snelle tijd van 28.30 seconden.

De Nederlander Johnny Pals werd tweede met A Lee Spring Power (v. Argentinus). Zij kwamen door de finish in 29.14 seconden. Onze landgenoot Kevin Gielen wist ook een mooie prestatie neer te zetten door derde te worden met de Contendro nakomeling Captain. Zij bleven eveneens van het hout en dit in 30.68 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Steven Franks met Carlow Cruiser (v. Cruising) en Frantz Ducci met C Lena du Grand Champ (v. Cardento). Zij kwamen door de chrono in respectievelijk 31.46 en 32.48 seconden.

Maxime Harmegnies reed naar de zesde én zevende plaats. Met Uzar de Ste Hermelle (v. Surcouf de Revel) werd hij zesde en met For Jump 7 (v. For Pleasure) eindigde hij op de zevende plaats.

In de 1.35m proef deze namiddag ging de winst naar Maxime Harmegnies met Upsulla d'allou (v. Richebourg). Zij reden foutloos door de twee fasen en dit in 20.87 seconden. Ze bleven zo ver voor op de concurrentie. De Brit Adrian Whiteway werd tweede met Carambow (v. Contendro). Voor hun noteerden we een foutloze rit in 23.12 seconden. De Zweedse Linn Widmark en Catrien Z (v. Canezaro) deden de klok stoppen op 23.26 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Sonia Hungerbuehler met Balumba Z (v. Balougran Z) en Daisy Davis met Newmarket Rare Jewel (v. Newmarkey Jewel).

Bij de jonge paarden waren er nog twee Belgische overwinningen. Maxime Harmegnies was duidelijk in de winningmood, want met Castania 6 (v. Cassiano) won hij de proef voor zesjarige paarden. In deze proef tegen de klok tikten ze geen enkele balk uit de lepels en dit in 60.90 seconden. De Britse Lucy Townley kwam met Billy Penny (v. Chacco Blue) maar twee seconden later door de chrono in 62.78 seconden en werd zo tweede. Steven Franks zagen we terug op de derde plaats met Kan Do (v. Kannan). Zij finishten in 63.67 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Pablo Crespo Escassi met Cash Flow 27 (v. Cancara) en Max Routledge met Firkov du Rouet (v. Baloubet du Rouet).

Cassandre Malherbe won dan weer bij de vijfjarige paarden met Come What May Z (v. Chippendale Z). Zij bleven foutloos in 58.24 seconden. Op twee volgde de Nederlander Yves Houtackers met de Contact van de Heffinck nakomeling Gently Gerdine NJ. Zij kwamen pas door de chrono in 62.57 seconden. De Spanjaard Samuel Oliva Martinez werd derde met Contharga BF (v. Conthargos). Voor hun noteerden we nul strafpunten in een tijd van 62.83 seconden.

Emily Llewellyn (Mr Bullseye) en Maxime Harmegnies (Gremio) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voorr de resultaten.