Belgen kunnen geen vuist maken bij Hendrix Prijs de Peelbergen

Belgen kunnen geen vuist maken bij Hendrix Prijs de Peelbergen
Het niveau was hoog vanavond in de CSI2* Medium Tour bij de Peelbergen waardoor het publiek werd getrakteerd op een flinke dosis topsport. In de strijd om de prijzen melde zich uiteindelijk 24 combinaties van start.  Het goed presterende Belgische veld speelde geen rol van betekenis tijdens de afsluitende rubriek van vanavond, die gewonnen werd door Nederlander Tom Martens.

Martens en de Holsteiner merrie Ut Wodka (v. Cassini I) vlogen op uitgekiende wijze door het 1.45m parcours van Henk Linders en kwam over de eindstreep in 34.29 seconden. Daarmee stootte de Nederlander de voorlopige leider, Abdel Saïd en Itchy van het Lambroeck (v. Berlin) die een geweldige openingsrit in 36.47 seconden hadden, van de eerste plaats.

Aan het einde van de barrage moest de Egyptenaar nogmaals het onderspit delven. Ditmaal was het de Nederlandse amazone Aniek Poels die haar Baggio 11 (v. Hearthbreaker) gezadeld had. De in goede vorm verkerende combinatie stopte de klok op 36.04. Daarmee kwam het duo niet in de buurt van de superrit van Martens, maar stelde wel de tweede plaats veilig. Said eindigde uiteindelijk als vierde vlak voor de Japanse

Op de vijfde plaats in deze internationale rubriek eindigde de Duitse Christoper Kläsener die met Casaro 3 (v. Castor). Zoi Snels en de oogstrelende hengst Starpower TN reden een vloeide en rustige rit waarmee ze nog net in de prijzen vielen op de zesde plaats.

Voor België wisten Ann Carton-Grootjans, Damien Haelterman, Gudrun Patteet en Dennis Caubergs zich te plaatsen met een foutloze rit. In de barrage zat het het alleen niet mee en zag elke combinatie wel een balk vallen.  De beste Belgische combinatie, Carton-Grootjans en Conboy (v. Conair),  belande daarmee op de twaalfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.