Belgen domineren top vijf in Azelhof

Belgen domineren top vijf in Azelhof
Na de jonge paarden competitie in Lier was het tijd voor de CSI2* - 1.30m Against the clock. Hier ging Pedersen Soren met de winst lopen. Deze Deen kwam in de ring met Quel Cadeau (v. Quidam de Revel) en ging het parcours rond in een tijd van 55.60 seconden. Deze Deense ruiter nam eerder al deel aan de Wereldruiterspelen en hij was ook aanwezig op de Europese kampioenschappen in Aken, Herning, Arnhem en Hickstead.

Hij werd opgevolgd door de Belgische ruiter Dimme D'Haese. D'Haese reed met EH Quick Nina (v. Quidam's Rubin) enkele honderdste van een seconde trager dan Pedersen. De combinatie had een tijd van 55.86 seconden. Jelle Hoorens kwam op de derde plaats te staan. Deze Belg reed met Gemmeric vd Wellington (v. Berlin) een tijd van 55.87 seconden.

Matthias Hens reed met Jinte (v. Clinton) naar een vierde plaats. Deze Belgische combinatie ging door de finish in een tijd van 55.96 seconden. De top vijf werd vervolledigd door Jorien Livens. Deze amazone kwam met Conassis van de Helle (v. Clearway) aan de start. Ze behaalde een foutloze rond in 56.18 seconden.

De CSI1* Prijs Equnews werd gewonnen door Olivia Skinner. Deze Britse amazone kwam in de ring met Sir Henry IV (v. Concorde). De combinatie kruiste de eindmeet in 49.89 seconden. Ze werd opgevolgd door Philibert Perraudin met Uzes de Beuvry (v. Ramses de Beuvry). Deze Franse combinatie kwam enkele honderdste trager door de finish in 50.30 seconden.

Op plaats drie eindigde Dana Vanderwegen met Doug (v. Val T'Horens van de Padenborre). Deze Belgische deed het foutloos in 51.90 seconden. Ze werd gevolgd door Muriel Igalson, een Belgische Amazone. Zij reed met Whisky's Bon Ami (v. Bon Ami) rond in 54.42 seconden. De top vijf werd nog vervolledigd door een Belgische ruiter. Thibeau Spits klokte met Cleostrade (v. Ginus) af in 57.67 seconden.