Belgen derde in Nations Cup finale Barcelona

Belgen derde in Nations Cup finale Barcelona
Er waren wat technische problemen met de verlichting net voor aanvang van de Nations Cup finale in Barcelona. Hierdoor werd het programma met ruim één uur uitgesteld.

Uiteindelijk kwam de eerste ruiter iets voor elf in de arena.  Werner Muff zette met zijn 9-jarige KWPN-ruin, Daimler (v. Canturano) meteen de toon met een foutloze omloop.

Voor België kwam Pieter Devos als eerste in de ring. In het zadel van de 13-jarige BWP-ruin, Espoir (v. Surcouf de Revel) werkte hij volop aan het herwinnen van het vertrouwen van de ruin. DE combinatie besloot met twee springfouten.

Niels Bruynseels en de 11-jarige Zangersheide-merrie, Cas de Liberte (v. Cracky Z) hield het bij één springfout terwijl zowel Jérome Guery als Gregory Wathelet het foutloos hielden. Guery en Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve) zag na de driesprong de foutloze omloop voor ogen en snelde zo over de laatste oxer. Ook Gregory Wathelet en de Cornet Obolensky-dochter, Coree hielden het foutloos wat het totaal voor België op vier punten bracht. Uiteindelijk goed voor de derde plaats.

Ook team USA noteerde vier punten in totaal maar met een minder schrapresultaat, wat hun op de tweede stek bracht. Voor Amerika hielden Lauren Hough (Ohlala, v. Orlando) en McLain Ward (HH Azur, v. Thunder v. Zuuthoeve) het foutloos.

De Oranje jassen deden het beter. Team Nederland zag in totaal één tijdsfout op de teller en greep zo de overwinning. Zowel Jur Vrieling met VDL Glasfow v. Merelsnest (v. Nabab de REve) als Harrie Smolders (Don VHP Z, v. Diamant de Semilly) hielden het foutloos in de eerste omloop.

Michel Hendrix hield het hout in de lepels met zijn 11-jarige KWPN-ruin, Baileys (v. Indoctro). Echter noteerde hij één tijdsfout. Met één springfout zorgde Marc Houtzager voor het schrap resultaat. Samen met Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel) kreeg Houtzager een spijtige springfout in het parcours.

Klik hier voor de resultaten