Belgen blijven scoren in Valkeswaard

Belgen blijven scoren in Valkeswaard
In Valkeswaard blijven de Belgische deelnemers scoren. In de 1.35m Small Tour was het Bertram Allen's broer die de overwinning op zijn naam schreef. Harry Allen snelde naar de overwinning met de 11-jarige Eh Quick Nina (v. Quidam's Rubin). Het duo wist als enige onder de 56 seconden te blijven. Met ruim één seconde verschil volgde Jemma Kirk op de tweede plaats met Quelisto (v. J'ai l'Espoir d'Elle).

De voor Azerbeidzjan rijdende Patrick McEntee vervolledigde het podium in het zadel van April Mury Marais Z (v. Air Jorda Z).

Constant Van Paesschen liet nnet als Yves Awouters opnieuw van zich horen. Samen met Tant d'Espoir Linderhof  Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) sprong Van Paesschen naar de zesde plaats. Yves Awouters strandde op de achtste stek met onder het zadel de Mozart des Hayettes-dochter, Fiesta. Ook Niels Bruynseels haalde alsnog de prijzen na een foutloze omloop met Cairon (v. Comme Il Faut 5).

Bij de zesjarigen werd het een barrage met 26 combinaties. Uiteindelijk ging de overwinning naar de Brit Benjamin Raistrick en de KWPN'er Hessel (v. VDL Sheraton). Nina Ulenberg en Grey Man (v. Grey Top) eindigden op de tweede plaats. Voor Jan Tops zijn ruiter Alberto Zorzi was er een derde plaats met Adele Z (v. Air Jordan).

Megan Laseur (Hipica, v. Plot Blue) en Lucy Wood (Homme, v. Inshallah de Muze) vervolledigden de top vijf.

Karel Cox zette de beste Belgische prestatie neer door achtste te worden met de sBs'er Golden Boy du Val du Geer (v. Kannan). Karline De Brabander en haar BWP hengst Mosito van het Hellehof (v. Elvis ter Putte) volgden op de negende plaats.