Belgen alweer vooraan in Lummen

Belgen alweer vooraan in Lummen
Zojuist werd op de Spring Tour in Lummen de tweede 1m45-proef afgewerkt. Daarin ging de overwinning naar de Fransman Mathieu Billot met de tienjarige Zangersheide ruin Vedette Z (v.Viento Uno W) met een tijd van 71:80 seconden. Beste Belg werd Gilles Dunon met zijn negenjarige KWPN ruin Casanova (v.Vaillant). Hij finishte in 73:49 seconden en werd zo knap 2e.
België nam eveneens de 3e plaats voor haar rekening met Jose Thiry en Denychin Ryalk d L'Obstination (v. Chin Chin). Op 4 kregen we de Nederlandse Roosje Brouwer met AD Amigo B (v. Tadmus). De top vijf werd vervolledigd door Henk van de Pol en Spartacus TN (v. Stakkato), die eveneens voor Nederland uitkwamen.

In de top tien kwamen nog twee Belgen terug. Zo behaalde Hendrik Denutte nog een 7e plaats met Antigone Quality (v. Berlin). Pieter Devos eindigde op de 9e plaats met de Baloubet du Rouet-zoon Haloubet Hitchcock.

Tegelijkertijd werd er ook een 1m30-proef afgewerkt. Daarin ging de winst met overtuiging naar Portugal met Rodrigo Giesteira Almeida en de achtjarige Deco d'Anobra (v. Coltaire Z). Zij finishten in een tijd van 64:12 seconden, en dat was ruim 4 seconden sneller dan onze landgenoot Jens Thys. Hij behaalde met Carlsson Sl Z (v. Ciro Z) de eindstreep in 68:53, wat goed was voor een 2e plaats. De 3e plaats was eveneens voor België met Nicky Dillien en Alonsa S.

Niels Bruynseels werd nog 4e met de 7-jarige Nabab de Reve dochter Jolie vh Molenhof. Laatste Belg in de top 10 werd Marina Scauflaire en Hookjipa Xxx.

Klik hier voor de uitslagen.