Beezie Madden wint wereldbeker in Washington

Beezie Madden wint wereldbeker in Washington
De Washington International Horse show werkte op zaterdag toe naar haar hoogtepunt. De 1.60m Longines FEI Wereldbeker . Uiteindelijk wist de Olympische amazone, Beezie Madden de overige drie barrage combinaties achter zich te houden.

In het zadel van de 12-jarige Breitling Ls (Quintero ASK) klokte de Amerikaanse amazone foutloos af in 30,74 seconden. Shane Sweetnam kwam aardig in de buurt na een finish met de 9-jarige Don't Touch du Bois (Kashmir Van Schuttershof). De combinatie tikte echter één balk uit de lepels in 30,90 seconden en strandde zo op de vierde plaats.

Kartherina A. Dinan stelde zich op op de tweede plaats. Op de rug van de 13-jarige Dougie Douglas (ARD VDL Douglas) bleef ze Lucy Davis met Caracho (Dobel's Cento) voor. De Amerikaanse Laura Kraut vervolledigde de top vijf met de 11-jarige Confu (Contact me).

De combinatie werd opgevolgd door de Canadese Erynn Ballard. Eerder haalde de amazone de spotlights deze week met haar 9-jarige Zangersheide-ruin, Catoki's Son (Catoki).

Uitslag