Bart Clarys op het podium met Joie de Toulon in Lummen

Bart Clarys op het podium met Joie de Toulon in Lummen
In het Belgische Lummen stond er nog een 1.45m driester competitie op het programma aan het einde van de dag. Hier ging de winst naar de Britse Emma Stoker en haar Townhead Tallullah V (v. Tabasco la Silla) met wie ze in de Belgische competitie opnieuw een mooi resultaat neerzet in een tijd van 37.38 seconden in de barrage.

Met maar liefst 18 combinaties in de barrage was het dan ook een pittige strijd. Toch leek Aniek Poels haar hand hier niet voor om te draaien en wist ze met een fraaie tweede plaats naar huis te gaan. In het zadel van haar 12 jarige KWPN merrie Athene (v. Berlin) hield ze het hoofd koel en eindigde ze op een tweede plaats met 37.68 seconden. Het was dan de Belg Bart Clarys die volgde op de derde plaats met zijn Toulon nakomeling Best Mix Joie de Toulon met wie hij een tijd wist te noteren van 38.49 seconden.

De Ier Richard Howley wist zijn Tygo zoon Chinook naar een vierde plaats te sturen in 35.11 seconden, maar moest 4 strafpunten noteren achter zijn naam. Dit gold ook voor de Canadese Rebecca Mcgoldrick en haar Horatio van Erpekom die eveneens met 37.30 seconden een snellere tijd noteerde dan Stoker, maar met 4 strafpunten het veld met een vijfde plaats moest verlaten.

Chloe Franken reed haar Elthon Jones nog naar de zevende plaats in 4 strafpunten en 37.99 seconden.

In de eerdere 1.45m rubriek was er voor Lisa Nooren nog een tweede plaats. Zij wist met haar merrie VDL Groep Centora de Wallyro (v. Dobel's Sento) naar een tijd te rijden van 35.41 seconden in de barrage. Ook zij zag een Brit de eerste plaats in beslag nemen, hier was het namelijk Guy Williams die zich met zijn Lancelot nakomeling Titus naar de overwinning wist te rijden met een tijd van 34.01 seconden. De Ier Derek McCoppin eindigde op de derde plaats met zijn Zaire (v. Indoctro) met wie hij een tijd noteerde van 35.38 seconden.

Als vierde wist hier Jan Motmans voor België te eindigen in het zadel van zijn Aikido Z (v. Accardi) met wie hij een tijd noteerde van 36.31 seconden. Terwijl er voor Viktor Daem en zijn Bacardi (v. Numero Uno) nog een zesde plaats was in 39.88 seconden.

Klik hier voor alle resultaten