Bart Clarys moet Nederlandse Bart voor laten gaan in Lier

Vanmiddag kreeg de ranking proef in Lier een bekende Bart als winnaar. Nee, helaas was het niet Bart Clarys die met zijn merrie Bst Mix Cigane Z (v. Contact van de Heffinck) die won. Maar Noorderbuur Bart Bles en zijn schimmelhengst Wolisco DDh (v. Nolisco).

De twee heren maakte er een pittige strijd van in de barrage die 12 kandidaten telde. Clarys klokte met zijn Zangesheide merrie een zeer snelle tijd van 41.66 seconden en leek daarmee de winst in handen te hebben. Echter wist Bles met de KWPN hengst van Nolisco toch net even twee tienden eerder over de eindstreep te komen.

Het podium en de top vijf van deze ranking proef kleurde zeer internationaal. Op de derde plaats eindigde de Columbiaan met de KWPN'er Verona VI (v. Hinault). hij bleef in 42.23 seconden de Braziliaan Fernando ChiarottoePenteado en de hengst Catija Et Z voor.

Duitser Richard Grom werd vierde met SIEC Copain, terwijl het de Zweed Frederik Jöhnsson en de Contendro I-zoon Cold Play waren die de top vijf complementeerde.

Kijk hier voor alle resultaten.