Appelen en Wellens zijn de mannen in vorm in Lier

Appelen en Wellens zijn de mannen in vorm in Lier
In het Azelhof is vandaag de eerste dag van de Gold Cup afgewerkt. Mike Hazebroek mag voor deze wedstrijd heel wat grote namen en stallen verwelkomen. In de 1m40 proef won Jeroen Appelen met Enjoy. In een tijd van 34:16 seconden bleef hij Dominique Greeve voor die 2e (37:45) werd met Libelle. Petronella Andersson en Viva volgden op de 3e plaats. Catherine Van Roosbroeck reed Zantafee van het Hofterrijkel naar de 4e plaats. Tijdens de cyclus zat Virginie Thonon nog succesvol in het zadel van deze merrie. Op de 5e plaats zagen we de belangrijkste deelnemer van het weekend: Daniel Deusser. Hij werd 5e met Hidalgo VG.

Eerder op de dag wist Anthony Wellens zowel de 1m20 als de 1m30 reeks te winnen. Dit opnieuw met twee nieuwe paarden die nog maar recent naar zijn stallen in Appels zijn verhuisd. Met Hariba van Klapscheut was hij in de 1m30 reeks bijna 3 seconden sneller dan Ruben Lamers. Lamers werd 2e met Chello en 3e met Caju. James Peeters (Cacacha) en Jos Verlooy (Ora Del Te) vervolledigden de top 5.
In de 1m20 reeks won Wellens met Cenci van de Smis. Ook hier was hij 3 seconden sneller dan Loranne Livens (Eltesse DW) en Bernardo Mathias (Junior van het Hulst). Laura Alix reed Beausynth Ter Dieschoot naar de 4e plaats. Mich Joly maakte de top 5 rond met Jilleke.
Deze ochtend won Kelly Janssens met Diva de 1m10 reeks.