Antwerpse VOR ruiters winnen het interprovinciaal kampioenschap

Antwerpse VOR ruiters winnen het interprovinciaal kampioenschap
 

Op het Sportcentrum van Defensie in Duisburg werd vanmiddag het interprovinciaal kampioenschap georganiseerd tussen de vijf Vlaamse provinciale afdelingen. De organisatie lag dit jaar in handen van de HGVBB.


De teams, die uit 4 ruiters bestonden, moesten twee omlopen over een hoogte van 1m25 afwerken. Net zoals in de landenwedstrijden was er een schrapresultaat voor elk team. Vooraf werd er door de hoofdjury een loting gehouden met alle afgevaardigde chef d’equipes. Daar werd de startvolgorde voor de eerste manche bepaald.


Na de eerste ronde stonden de Antwerpse VOR en de Oost-Vlaamse HROV ruiters aan de leiding met nul strafpunten. De eerste drie ruiters van de VOR bleven foutloos waardoor hun 4 ruiter Werner Dierckx (Jeunesse de Toxandria) niet meer moest starten. Bij het team van de HROV kwam het schrapresultaat van Marthe Heudens en Best Mix Evana nadat zij een springfout kregen op de eerste hindernis.
De Limburgse KR equipe, die hun titel kwamen verdedigen, konden ook mee aan de leiding hebben gestaan als hun eerste starter Jean-Andre Souvereyns (Uline Verte) hindernis acht niet was vergeten te nemen.


Het team van de HGVBB ging naar de tweede ronde met 4 strafpunten. Voor de West-Vlaamse WVUR delegatie waren er na de eerste ronde al 15 strafpunten op het scorebord.


 


Na een korte pauze werd er opnieuw gestart met hetzelfde parcours maar in een andere startvolgorde. Het team met de meeste strafpunten moest als eerste starten.
Zowel de HGVBB als de KR deden nog een aardige poging om dichter bij de VOR en de HROV te komen, maar beide teams kwamen zo goed voor de dag dat er niet veel tegen te doen viel.
Zij kregen drie foutloze omlopen wat resulteerde in een barrage tussen de Antwerpse en Oost-Vlaamse ruiters. Alle 4 de teamleden moesten nog een keer hun beste en vooral ook snelste kant laten zien.
Meteen was het duidelijk dat het beste resultaat van de VOR zou komen. De Antwerpse delegatie won zo dit interprovinciaal kampioenschap voor de HROV.
Het brons was voor de KR na een totaal van 4 strafpunten. De HGVBB werd 4e met 8 strafpunten. Voor de WVUR was er een 5e plaats met 16 strafpunten.



Het winnende VOR team bestond uit Tinne Vermeiren (Alien Brum – 0/4), Freja Van Elsacker (Zanthe – 0/0), Vanessa Marien (Enya vd Nachtegale – 0/0) en Werner Dierckx (Jeunese de Toxandria – niet gestart/0).
De HROV werd vertegenwoordigd door Steven Van Meersche (Geena Lisa – 0/0), Laurent Nuyens (Just Daddy P – 0/4), Marthe Heudens (Best Mix Evana – 4/0) en Bert Van den Branden (Brillianthina vt Ruytershof – 0/0).


Vanuit de KR werden er 4 mannelijke ruiters naar Duisburg gestuurd met Jean-Andre Souvereyns (Uline Verte – 4/4), Henk Clabots (Icksilbera vh Meerdaalwoud – 0/0), Johnny Geusens (Valino Z – 4/0) en Gregory Vos (Halletro vh Schanshof – 0/0).


 


De organiserende HGVBB equipe bestond uit Lucien De Wachter (Eir van de Tombele – 0/4), Steven Van Rossem (Iron Man van Klapscheut – 0/0), Nathalie Geeraerts (Chelsea – 4/0) en Arno Boon (Benita – 4/4).
Tot slot was er nog de WVUR delegatie met Hannes Bruyneel (Kintus Fravanca – 11/8), Julie Depuydt (Jamie Lynn – 12/0), Yana Coppillie (Sea Coast Azzaro VDB Z – 4/0) en Karel Olbrechts (Harlekijn – 0/1).


 


Eind december wordt tijdens Jumping Mechelen het indoor interprovinciaal kampioenschap verreden.


P13A0189 P13A0196