Anthony Wellens wint de Grote Prijs van de Jochri

Anthony Wellens wint de Grote Prijs van de Jochri
Afgelopen weekend maakten de ruiters kennis met de nieuwe indoor locatie van de Jochri in Asse. Op deze nieuwe locatie werd er nog een regionale HGVBB concours afgewerkt.
De overwinning in de Grote Prijs ging naar Anthony Wellens met Hope van het Krekelhof. Na het 1m25 hoge basisparcours wisten er 7 combinaties zich te plaatsen voor de barrage.
Wellens ging als eerste van start met Havanna Van Strijtem. Hij zette een snelle ronde neer in een tijd van 34:22 seconden, maar kreeg een fout op de dubbelsprong.
Verschillende combinaties deden nog een poging, maar tot de voorlaatste combinatie wist er niemand foutloos te blijven of sneller te finishen.

Anthony WellensZo zag het er naar uit dat Jonas Bellemans als voorlaatste starter zou winnen, maar zijn foutloze ronde met Tobago Z bleek uiteindelijk niet snel (43:74) genoeg te zijn. Want het was Anthony Wellens die met zijn tweede troef Hope van het Krekelhof nog sneller was. Wellens won zo in een tijd van 38:88 seconden. Bellemans werd 2e voor Wellens en Havanna die de snelste met 4 strafpunten waren.
Bert Panneels (Or La Loi) en Philippe Lienard (Amazing Grace) namen de 4e en 5e plaats voor hun rekening.

Op zaterdag won Robin Schepers de 1m20 proef met Manon Lescaut Sol. Jonas Bellemans werd toen ook al 2e met Tobago Z. Danny Van Es eindigde op de 3e plaats met Cantchelaro du B&A. De top 5 werd vervolledigd met Freddy Demuynck (Usain van 't Leeuwerikenhof) en Melissa Zerbini (Conopal Nacre Z).

Jessica De Knop won de 1m15 proef met Ursela voor Kenneth Fleurinck (Hummer van het Raafveld) en Arno Boon (Benita).
Voor Ellen De Swert was er een overwinning in de 1m10 reeks met Escape. Danny Van Es (Graefin van Moretus) en Stijn Van Handenhoven (Gorki van de Vinckenhoeve) wonnen de 1 meter reeksen.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor alle foto's.