Anouk De Proft is de nieuwe nationale LRV kampioene

Anouk De Proft is de nieuwe nationale LRV kampioene
Na de eerste dag op het Nationaal LRV kampioenschap zijn alle kampioenen bij de pony's bekend. Na de reeksen van het stijlspringen werden in de namiddag de Barema A kampioenschappen verreden.

Elf combinaties gingen naar de barrage van de hoogste reeks D-Midden. Daar bleven er ook vijf van foutloos. De tijden werden alsmaar scherper gezet en uiteindelijk was het de laatste combinatie, Anouk De Proft van LRV Opwijk die met Thai Roun de titel pakte dankzij een bijzonder snelle en knappe barragerit.  Ze verwees daarmee meteen haar clubgenote Eva Verdoodt met de BRP-pony Lancelot van het Klavertje (v. Principal Dream) van de Buxtaele naar de tweede plaats. Axelle Cools (LRV Bassevelde) reed met Nero van de Bucxtale (v. Jerome van de Vondelhoeve) naar brons, voor wereldkampioen ‘children’, Max Sebrechts (LRV Broechem) met Oplaline Optima (v. Ochid’s Romario) en Caro-Belle De Hornois van LRV Koningshooikt met Dont Think Twice.

Anouk De Proft won een week eerder nog twee keer goud op het provinciaal kampioenschap van Brabant. Haar kampioenen pony Thai Roun werd door K&G Sporthorses ontdekt in Oostenrijk.

In de klasse C-Midden plaatsten twaalf combinaties zich voor de barrage. Daar konden slechts twee combinaties ook foutloos blijven in de barrage.

De snelste was ‘stijlkampioen’ Aaron Tijskens van LRV Bocholt met Welco van Farasohof (v. Large Rivers Cleopas). Lynn De Vylder (lRV Overbroek) was een fractie trager met Bijoux (v. Nabor).  De allersnelste was Charlotte Van Duppen van LRV Gierle maar zij kreeg met Valentina van het Koekoekshof (v. Miracle A Mahoud) een fout op de allerlaatste hindernis. De vierde plaats was Olivier Nouwen van LRV Stevoort (Helaba d’Insegotte – v. Orchids DeamII). Michelle Malisart reed met Wolf (v. Dubbel LL’s Swifty) naar de vijfde plaats.

Voor de barrage van de reeks B-Licht plaatsten zich  combinaties. Zes bleven foutloos. De snelste was Laura Petit van LRV Merksplas met Fair Faith (v. Caspershof’s Eddy). Eva Verdoodt van LRV Opwijk pakte haar tweede tweede plaats met Bijou voor Kiano Teirbrood van LRV Sinaai met Best-Mix Kastanaki. Bo De Clerq reed met Kileander van de Sparappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander) naar plaats vier voor Marte Sterckx van LRV Lille (Quinta) en Evelyne Franken van LRV Wuustwezel met Bia.

In de klasse C-Licht is de zege in de barema-A wedstrijd voor Marie De Plecker van LRV Merchtem met haar Limoges ter Dolen(v. Vedet van den Vondelhoeve).

In de reeks D-Licht ging Michiel van den Heuvel van LRV Ardooie met Splinter als snelste door de tweede fase.

Geen derde opeenvolgende titel voor LRV Brabant. De Interprovincie-wedstrijd bij de pony's gaat naar LRV Antwerpen olv. van monitor Rudi Van Kerckhoven. De Antwerpse equipe eindigde voor het team van LRV Brabant en LRV Limburg.

Voor dit resultaat zorgden volgende combinaties:

  • PETIT LAURA  - LRV MERKSPLAS - FAIR FAITH - BL

  • CAS LORE - LRV WUUSTWEZEL  - NORINA - CL

  • VAN DE MIEROP ALEXANDER  - LRV RIJKEVORSEL – QUICKLY - DL

  • "DE VYLDER LYNN - LRV OVERBROEK – BIJOUX - CM

  • "CARO BELLE DE HORNOIS - LRV KONINGSHOOIKT - DON'T THINK TWICE - DM