Animocup: Jens Vandenberk schrijft kleine Grote Prijs op zijn naam

Animocup: Jens Vandenberk schrijft kleine Grote Prijs op zijn naam
In Sentower Park werd een druk weekend gisteren afgesloten met de kleine 1,25m GP. Maar liefst 99 combinaties waagden hun kans in deze rubriek. Van die 99 combinaties was Jens Vandenberk uiteindelijk de snelste. Met Zadonai onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 24,83 seconden. Hiermee bleef hij Johny Geusens voor die met Killer op de tweede plaats eindigde. Ook deze combinatie bleef van het hout en finishte in 25,18 seconden. Geusens nam naast de tweede ook de derde plaats voor zijn rekening. Hij zadelde hiervoor Valino Z en snelde in een tijd van 25,34 seconden naar de eindmeet.

Dirk Geenen nam met Corinthe vh Klein Asdonk de vierde plaats voor zijn rekening. Zij lieten het hout ongemoeid en kwamen na 25,81 seconden over de eindmeet. Dorien Leynen vervolledigde de top vijf met Concordance.

In de 1,15m rubriek ging de winst naar Luca Mercenier. Hij legde met Camino een foutloze tweede fase af in 26,56 seconden. Luc Peeters en Finesse eindigden op de tweede plaats. Zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 27,40 seconden. Jerome Counasse en Ismaya Des Bruyère namen de derde plaats voor hun rekening. Dit na een foutloze omloop in 27,68 seconden.

Sylvie Morrier (Gazelle Du Beaumont) en Tom Schelkens (Whoops) vervolledigden de top vijf.

Ook in de 1,05m rubriek werd er hard gereden. Uiteindelijk was het Lahja Feremans die met Kitana naar de overwinning reed in 23,73 seconden. Gert Vliegen en Gini namen met een foutloze ronde in 24,06 seconden de tweede plaats voor hun rekening. Kissy Eerlings en Kicki Van't Broekend vervolledigden het podium.

Klik hier voor de resultaten