Andres Vereecke spurt naar ochtendoverwinning in Maubeuge

Andres Vereecke spurt naar ochtendoverwinning in Maubeuge
In het Franse Maubeuge heeft Andres Vereecke het Belgisch volkslied laten weerklinken. Vereecke spurtte naar de overwinning in de 1.40m ochtendrubriek met Diadarco Van Evendael Z.




QUICK RESULTS
1. Andres Vereecke - Diadarco Van Evendael z
2. Jean Luc Mourier - Jackpot
3. Edward Levy - Starlette de la Roque




Andres Vereecke nam net geen twee seconden voorsprong op de concurrentie. Op de rug van de 10-jarige Z-merrie, Diadarco van Evendael Z (Diamant de Semilly) bleef de Belg zo thuis-ruiter, Jean-Luc Mourier met Jackpot (Cicero Z van Paemel) voor. Mourier en de BWP-ruin werden opgevolgd door Edward Levy met onder het zadel Starlette de la Roque (Jumpy Des Fontaines).

Na afloop verklaarde Vereecke: "Dit paard is echt belangrijk voor mij. Normaal rijdt mijn vader (Koen Vereecke, nvdr.) Diadarco, maar die is momenteel geblesseerd. Een geluk bij een ongeluk."

Net buiten het podium strandde Rik Hemeryck met Loupiac de Sclef op de zesde plek. Verder haalden ook Jérome Guery met Crooner d'Hyrencourt Z (Crown Z) en Gilles Thomas met Futricia van Beek (Diarado) de top tien.

Emeline Jacques scoort in 1.25m

De eerste proef werd gebouwd op een hoogte van 1.25m. Ook na afloop van deze rubriek weerklonk de Brabançonne. Slechts vier duo's kwalificeerden zich voor de barrage. Enkel de Belgische amazone Emeline Jacques hield het foutloos met Extrait de Tatowin de Tinmont (Furley Fox Trot).

uitslag 1.40m

uitslag 1.25m