Amazone Aline Geusens verovert de Beker van Limburg

Amazone Aline Geusens verovert de Beker van Limburg
In het Bloso centrum 'Kattevenia' te Genk vond afgelopen weekend een jumping plaats van de Kempische Regionale.

Op zondag werd de finale van de Beker van Limburg voor amazones verreden. De beste amazone was overduidelijk Aline Geusens. Na twee overwinningen in de eerste en tweede halve finale van de beker snelde zij met Gazelle G naar de finish in een tijd van 41.38 seconden. Zij bleef zo Kaat Pluymers voor, die met Cheyenne van de Berkenen Z een foutloze omloop neerzette in 44.14 seconden. Ook Jolien Vanaenrode veroverde een plaatsje op het podium. In het zadel van Denver sprong zij naar de derde plaats in 45.78 seconden. Voor Stefanie Grootjans (Efertiti V/h Dingenshof) en Emmaly Panis (Bufero van het Panishof) was er dankzij een foutloze omloop nog een vierde en vijfde plaats.

Voor serie 2 stond er een manche van het kampioenschap op het programma. Ook hier was de familie Geusens aan de macht. Papa Johny Geusens reed Valino Z naar de overwinning na een foutloze tweede fase in 32.53 seconden. Hij werd gevolgd door Sus Dirickx en Kaiser uit de Melle in 33.88 seconden. Franky Hermans kruiste de eindmeet in 33.93 seconden met Alfa Z onder het zadel en was zo goed voor de derde plaats. Jordy Verboven (Jablo van de Oude Hoeve) en Jean-Andre Souevereyns (Ona Ja Z) maakten de top vijf compleet.

In de manche van de Hippo Revue Cup was het goud dan weer voor Ben Wijgaerts en Fagonda. In een tijd van 34.19 seconden sprongen zij een foutloze tweede fase. Dirk Palmans en Adimo Z hadden hier 35.88 seconden voor nodig en belandden zo op de tweede plaats. Voor Louis Picard en Winona Van't Zonneveld was er nog de derde plaats. Kirsten Houben (Genifer) en Timmy Wevers (Ascot) bemachtigden ook nog een plaats in de top vijf.

Klik hier voor meer resultaten.