Alexander Housen zorgt samen met Simon Morssinkof en Marthe Heudens voor 'Fetes des Belges' in Valkenswaard

Alexander Housen zorgt samen met Simon Morssinkof en Marthe Heudens voor 'Fetes des Belges' in Valkenswaard
De Belgische junioren blijven scoren in Valkenswaard. In totaal waagden 59 junioren hun kans deze ochtend tijdens de 1.35/1.40m proef.  Daarbij kleurde het volledige podium BElgisch. Alexander Housen liet de concurrentie achter zich na een snelle rit in 63,38 seconden.

Housen en de 13-jarige Orlando-merrie, Esprit van de Wellington bleven zo nipt voor op Simon Morssinkhof met de 11-jarige KWPN-ruin, Bubsylon (v. Upsilon van de Heffinck). Marthe Heudens greep gisteren de overwinning en zorgde vandaag dat het Belgisch feest compleet was.

Heudens en de 13-jarige Querlybet Hero-dochter, Best Mix Evana strandde op de derde plaats en ging zo Dieter Vermeiren met Corland (v. Vincenzo) voor.

De top vijf werd afgewerkt door de Nederlandse combinatie, Ralph Slaats met Pres d'Ici (v. Quidam de Revel).

Jens Thys bij de U25

Gelijktijdig werkten de U25-ruiters hun 1.35/1.40m parcours af.  Portugal's Rodrigo Giesteira Almeida en de 9-jarige BWP-merrie, Isolde v. Heffinck (v. Contact van de Heffinck) grepen de overwinning in 60,28 seconden. Almeida bleef zo net geen vier seconden voor op de Zweedse Josefine Sohlman met Galicia (V. Hip Hop).

Sohlman klokte foutloos af in 64,10 seconden. Met haar tweede plaats ging ze Jens Thys voor. Thys strandde op de derde plaats in het zadel van de 9-jarige Clinton-zoon, Clash Heldenlaan Z. De Nederlandse Kelly Jochems strandde net buiten het podium op de vierde plaats met Qwina v. Tojopehoeve Z (v. Quasimodo Z).

Jonas Vervoort voegde een andere prijs toe na zijn eerdere klassering vandaag. Vervoort en Elrite Jr. (v. Arezzo Vdl) werkte de top vijf af.

Klik hier voor de resultaten