Alexander Butler regeert Gold League op het Azelhof

Alexander Butler regeert Gold League op het Azelhof
Afgelopen weekend verzamelden de nationale springruiters zich op het Azelhof in Lier. De 1.45m Grote Prijs van deze Gold Tour had in totaal 12 combinaties aan de start van de barrage. Van de twaalf starters hielden het er slechts vijf foutloos. Uiteindelijk haalde Alexander Butler de snelste chrono met Eldorado.

Het duo klokte foutloos af in 42,93 seconden en bleef zo ruim twee seconden voor op Bram Van Der Pluijm met de 10-jarige Catoki-zoon,  Cosmo H. De Nederlandse springruiters kruiste de finish in 45,05 seconden. Thomas De Wit volgde op de derde plaats met onder het zadel Gazelle van de Byloke (v. Wandor van de mispelaere).

Net buiten het podium volgden Tom Verduyn met Kosmo Van Hof Ter Boone en Kim Emmen met Audi's Wizard op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Ook de 1.35m overwinning kwam op naam van Alexander Butler, ditmaal in het zadel van Arena Z (v. Amoroso vd Helle). Het duo hield als enige de timer onder de 35 seconden. Hans Van Laer volgde op de tweede plaats met Jackson Van 't Laerhof terwijl Nikita Taveirne de derde plaats innam op de rug van Jassimo vd Mangelaar.

In de 1.25m rubriek hield Brecht Goossens de concurrentie achter zich. Samen met Vantast werd hij opgevolgd door Johnny Geussens (Gazelle G) en Elke Appeltans (Dusiena vd Wellnesshoeve).

Klik hier voor de resultaten