Albert Zoer oppermachtig op Outdoor Wierden

Albert Zoer oppermachtig op Outdoor Wierden
Het is niemand minder dan Albert Zoer die in de finale van de Medium Tour op 1.35m hoogte in de tweesterren wedstrijd naar de overwinning weet te rijden. Nadat hij er al een paar keer heel dichtbij zat afgelopen dagen is het hem nu op Outdoor Wierden in het zadel van Gigolo (v. Cicero Z) dan gelukt om de winst op zijn naam te schrijven door in deze rubriek met winnende ronde naar een snelle tijd te rijden van 42.70 seconden.

Hij bleef daarmee ruimschoots voor op de Brit James Billington die met zijn Baltic VDL (v.  Quaprice Bois Margot) naar de tweede plaats wist te rijden in een tijd van 43.41 seconden. Zijn landgenoot Nigel Coupe bezette de derde plaats in het zadel van de Ricardo Z nakomeling Golvers Hill met wie hij hier in 43.77 seconden rond wist te komen.

De top vijf bestond vervolgens uit de Mexicaan Ernesto Canseco die met Davall (v. Zavall VDL) naar de vierde plaats reed in 44.18 seconden, terwijl de vijfde plaats ging naar Lennard de Boer en zijn Ewinita (v. Ustinov) met wie hij een tijd noteerde van 44.20 seconden.

Eerder vandaag bleef de winst in het 1.35m in het tweesterren met barrage niet in Nederlandse handen. Het was namelijk de Duitse amazone Leonie Böckmann die met haar Label D'amour (v. Landadel) naar de winst wist te rijden in 39.96 seconden. Zij bleef daarmee voor op Wout-Jan van der Schans die hier zijn Eldorado van de Zeshoek nakomeling Eldorado naar de tweede plaats wist te sturen met een tijd van 40.18 seconden. Het was vervolgens de Britse Deborah Jackson die de top drie completeerde door met haar Giljan van de Legeweg (v. Wandor van de Mispelaere) naar de derde plaats te rijden in 40.46 seconden.

Voor Gert Jan Bruggink was er in het zadel van Bas 14 (v. Cartano) nog een vijfde plaats met een tijd van 41.60 seconden na een foutloze ronde.

Klik hier voor alle resultaten