Shane Sweetnam wint Amerikaanse Wereldbeker in Lexington

Shane Sweetnam wint Amerikaanse Wereldbeker in Lexington

Twaalf landen waren vertegenwoordigd in het deelnemersveld van de Noord-Amerikaanse Wereldbeker van Lexington. Het parcoursontwerp van Alan Wade (IRL) omvatte een passend eerste ronde parcours bestaande uit 13 hindernissen opgezet op een hoogte van 1,60 meter. Van de oorspronkelijke 28 combinaties haalden 11 de finish zonder fouten en binnen de toegestane tijd van 74 seconden. Uiteindelijk won de Ier, Shane Sweetnam met zijn vertrouwde, James Kann Cruz (Kannan, fokker: Patrick Connolly).

De winnaar van 2022, Daniel Bluman volgde uiteindelijk op de tweede plaats. Bluman plaatste zich in de prijzen met zijn KWPN'er, Gemma W (Luidam, fokker: A. Waldman). Na afloop uitte Bluman kritiek op de politieke toestand in Gaza. "We moeten blijven geloven in een oplossing en mijn gedachten gaan richting de mensen die nu gegijzeld worden tijdens deze oorlog."

De Nederlandse fokkerij leverde ook de derde plaats. Devin Ryan sprong voor eigen publiek foutloos naar de derde plek met Eddie blue (VDL Zirocco Blue N.O.P., fokker: J. Honcoop).

Het duo werd opgevolgd door Rene Dittmer die met Corsica C (Connor) voor bleef op Alise Oken en de Nederlands gefokte, Gelvera (Quality Time TN, fokker: Mts. Stultiens).

F. © Phelps