Seppe Wouters met beste 5-jarige paarden in Peelbergen

Seppe Wouters met beste 5-jarige paarden in Peelbergen

In Peelbergen stonden vandaag ook twee proeven voor jonge paarden op het programma. In de CSIYH1* voor 5-jarige paarden was Seppe Wouters met een eerste en tweede plaats the one to beat. Op de rug van de Emerald zoon, Kyoto Van Duyversputten behaalde hij goud, waarmee hij ruim een seconde sneller was dan met Devino Vd Weretherbach Z (de Flor 111 Z). Wim Vinckx was de beste Belg in de daaropvolgende proef voor 7-jarigen. Met de Comme IL Faut dochter, Hadewyn Van 'T Ravennest plaatste hij zich net binnen de top vijf.

Met Seppe Wouters op één en twee, werd het podium van de 5-jarigen proef verder vervolledigd door Jaroslav Sima en Quintana Love van het Netehof (Bamako de Muze). De vierde plaats was voor de Nederlandse Manon Hees, die La Nula K (Douglas) net iets sneller door het parcours stuurde dan onze landgenoot Wim Vinckx op Quirinus Van 't Ravennest (Toulon).

Wouters reed met Kiody Asborne Z (Kioto van het Simsehof) ook nog naar een achtste plaats, voor Jan Mertens op Qu'Aprice (Epleaser Van 't Heike).

Wim Vinckx nog meer prijs in CSIYH1* voor 7 jarigen

In de daaropvolgende proef voor 7-jarigen was de winst voor Ruben Romp en Kingsten (F One Usa). De tweede plaats werd ingenomen door Anna-Elisa Schäfer in het zadel van Kamperfoeliefee (Flying Dream). Ook hier wist de Nederlandse Manon Hees te scoren. Samen met Karizona waren ze goed voor het brons.

Adir Dias De Abreu viel met Feline de B'Neville (Rialto Courcelle) net buiten de top drie, kort gevolgd door Wim Vinckx die Hadewyn Van 'T Ravennest hier naar een vijfde plaats stuurde.

Verder mocht ook Thomas de Wit zich opmaken voor de prijsuitrijking. Hij klasseerde zich met Haiti Dw Z (Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos) als zevende.

Resultaten CSI1* 5 yrs

Resultaten CSI1* 7 yrs