Seppe Wouters en Vanina Lombard nemen koppositie in Beker van België voor jeugd

Seppe Wouters en Vanina Lombard nemen koppositie in Beker van België voor jeugd

Deze week komen zowel de amazones als de Belgische springjeugd aan de start in het Sentower Park in Oudsbergen. Seppe Wouters start zijn strijd om de Beker van België met een ruime voorsprong. Wouters won zowel de eerste omloop bij de pony's als bij de Scholieren. Vanina Lombard won bij de Young Riders en U25 ruiters.

De Scholieren springen 1.15m hoog en Seppe Wouters snelde in deze proef met Hetricia van Beek (Nabab de Reve x Emilion) naar de winst. Het paar bleef ruim twee seconden voor op Estelle Gerard met de Nonstop-zoon, Jedam (mv. Feinschnidt I). De leider van het amazone kampionschap, Estee Bomere volgt op de derde plaats.

Bomere vertegenwoordigde België in Vilamoura en strandde bij de SCholieren op de derde plek met Helios van t Hemelszoet (Catwalk vd Helle x Vigo d'Arsouilles).  Net buiten het podium volgt Jules Denutte met Camille Demolie's G-Star Du Cartier (Cartier vd Heffinck x Nimmerdor) voor Noah Tondeur met Bingo van de Kapel (Obus Delcour Wisbecq).

Seppe Wouters en Seppe Wouters bij de pony's

Bij de pony's sprong Seppe Wouters naar zowel de eerste als de tweede plaats. Wouters won in het zadel van Kandide Van Seven Oaks (Atlantic x Chacco-Blue) en reed met Mojito van t Oordeel (Flamenco Desemilly x Lys de Darmen) naar de tweede plaats.  Julie Van Hollebeke vervolledigde het podium in het zadel van haar eigen Vagalam Merveilles (Quick Star).

Het paar werd opgevolgd door Isee Doem met de sBs-merrie, Flore Du Fleury. Zoë Verschooten volgde op de vijfde plek met Albert.

Vanina Lombard in de Beker Young Riders en U25

Na een pittige 1.35m rubriek snelde Vanina Lombard naar de winst in de eerste manche van de Beker van België voor Young RIders en U25-ruiters. Samen met Venus Des Bois (Jarnac x Yarlands Summer Song) bleef Lombard, Aurelia Guisson met Berlini From Second Life Z (Berlin x Caretano Z) voor. Jules Van Hoydonck vervolledigde de top drie in het zadel van de BWP-merrie, Minte vd Bisschop (Plot Blue x Parco).

Net buiten het podium volgde Ruben Van Dyck met Joline Van Het Exelmanshof (Thunder vd Zuuthoeve x Canadian River) voor Lien Van Ende met Curiosity (Caretino x Cambridge).

Alle resultaten