Sentower: Nico Baerts springt top vijf binnen in CSI2* 1.45m rubriek

Sentower: Nico Baerts springt top vijf binnen in CSI2* 1.45m rubriek

In het Sentower Park loopt dag één van de competitie stilaan op z'n eind. Nico Baerts was met een vijfde plaats de hoogst genoteerde Belg in de CSI2* 1.45m rubriek. 

Het volledige podium in de 1.45m Prijs Ashford Farm werd bezet door Ierland. Jenny Rankin was haar twee landgenoten, Shane O'Meara en Betram Allen, te snel af met Flower (Bon Ami) en een tijd van 55,56 seconden. O'Meara kon voor de tweede plaats rekenen op Harvard (Bustique) die foutloos bleef in 59,81 seconden. Allen sprong met Classified (Je T'Aime) in 60,47 seconden naar de derde plaats. 

Jordanië stond met Ibrahim Hani Bisharat en Astuce du Cellier LA (Ogano Sitte) op een vierde plaats, voor Nico Baerts die met Mowgli du Sasiana (Emerald) vijfde eindigde.

Nadege Janssen en Mersey Vdb (Diamant de Semilly) waren goed voor een zevende plaats. 

In het 1.40m was Laurens Meynaerts de beste Belg met een achtste plaats dankzij zijn Concordia Z. 

Bij de 5-jarigen nam Loic Cannaert met Zarabella Z (Zirocco Blue) het brons mee naar huis. De overwinning was voor Ronnie Jones, met l'Amour (Arezzo VDL) en 24,68 seconden was hij ruim twee seconden sneller dan Jens Hilbert die met Silva 133 tweede eindigde. 

Nathalie Willems en Conchita Di Valdemone Z (Cigaret JVH Z) waren ook nog terug te vinden op plaats negen. 

Bij de 7/8-jarige paarden was de overwinning wederom voor een Ier. Shane O'Meara en Iris (Starpower) zetten in de tweede fase een tijd neer van 27,47 seconden en wonnen zo de proef. Kerstin Deakin en Qlicious (Cornettino Ask) waren met 27,92 seconden slechts een halve seconde trager en eindigde zo tweede. Bertram Allen en Calculatus (Cachassini) namen in 28,37 seconden het brons mee naar huis. 

Dominique Joassin en Bingo Z (Balou du Rouet) eindigden knap zevende. 

Klik hier voor de resultaten.