Aurelie Deloof zorgt voor Belgische overwinning in Opglabbeek

Aurelie Deloof zorgt voor Belgische overwinning in Opglabbeek

In Sentower Park werden er deze middag twee rubrieken van de Youngster Tour gesprongen en ééntje van de CSI1* competitie. In het 1m20 ging de overwinning naar Aurelie Deloof. Zij reed Ito (v. Marius Claudius) reed naar de finish in 24,21 seconden. 

Ze bleef hiermee Marie Fil voor die met Falcome de La Haie (v. Calvaro Z) op de tweede plaats eindigde. Zij konden een foutloze ronde springen en klokten af in 26,87 seconden. Carolina Idänpään-Heikkilä vervolledigde de top drie; Zij reed Voltaire de La Lande (v. Ivien des Mielles) foutloos naar de finish in 27,75 seconden. 

Marie Legierski (Leon Jh Z) en Louise Nyberg (Je Suis de't Castanoo) vervolledigden de top vijf. Ze sprongen foutloze rondes in respectievelijk 28,06 seconden en 28,22 seconden. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Lies Malisart (Aribas Z) en Delphine Pierrin (Jacarda). Zij eindigden respectievelijk op de elfde en twaalfde plaats.

Klik hier voor de resultaten

5-jarigen

Bij de 5-jarigen reed Sven Joseph Hadley naar de overwinning. Hij reed Hsh Harper du Seigneur (v. Aganix du Seigneur) foutloos naar de finish in 33,47 seconden. Mart-Sander Aarma en Keiralanda Vdm (v. Douglas) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen en klokten af in 34,62 seconden. Michael Jung was met Diva S 6 (v. Diatendro) goed voor de derde plaats; Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 37,44 seconden. 

Mart-Sander Aarma eindigde naast de tweede ook op de vierde plaats. Dit keer zadelde hij Adante (v. Adagio Detalm) om in 37,96 seconden een foutloze ronde te spingen. Koen Leemans (Gem Vd Riloo Z) vervolledigde de top vijf. 

Plaatsen zes tot acht gingen naar Belgische ruiters. Pieter Kenis reed Chapper (v. Chap II) naar de zesde plaats, voor Dries Goossens en Pessoa vd Bisschop (v. Galisco van Paemel) en Delphine Pierrin (Levisto Star) was er respectievelijk een zevende en achtste plaats.

6-jarigen 

Ook bij de 6-jarigen ging de overwinning naar Ierland: Ciaran Dreeling reed Olympic Quality (v. Heartbreaker) naar de overwinning. Het duo liet de nul op het scorebord en finishte in 35,14 seconden. Beau Schuttelaar en Jiwyrusa H (v. Baltic VDL) eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 35,60 seconden. Jan van Alken en Diado van't Ruytershof Z (v. Dieu-Merci van T&L) vervolledigden het podium als beste Belgische combinatie. Zij reden een foutloze in 35,61 seconden. 

Paul Kennedy (Jodidinus PP) en Pieter Kenis (Cherkasy D Z) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. Gilles Nuytens en Opaline Ter Goes (v. Cooper vd Heffinck) en Melissa Zerbini en Ohla Pika (v. Nabab de Reve) eindigden op plaatsen zes en zeven.

Klik hier voor de resultaten