Schitterende afsluiter voor Rik Hemeryck en Pieter Clemens in apotheoseproef Sentower Park

Schitterende afsluiter voor Rik Hemeryck en Pieter Clemens in apotheoseproef Sentower Park

De absolute topproef van vandaag in het Sentower Park was overduidelijk de CSI2* 1,40m. 42 deelnemers streden er om de titel. Vooral Rik Hemeryck en Pieter Clemens konden ons land weer trots maken. 

QUICK RESULT

1. Jack Ryan - Cavalier Teaca
2. Alexander Zetterman - Mecca
3. Rene Dittmer - Qingdao 2


Ryan won voor Ierland in het zadel van de twaalfjarige Cavalier Teaca, een dochter van Glidawn Diamond. Zij kruisten de finishlijn van de barrage in 33,88 seconden en waren zo bijna een seconde sneller dan runner-up Alexander Zetterman (Zweden) met Mecca (Cabachon). Rene Dittmer en Qingdao 2 (Quirado) kaapten het brons weg voor Duitsland in 35,82 seconden. 

Rik Hemeryck stuurde het jonge talent Lolita du Ta d'BO (Igor vd Vaddenhoek) vastberaden naar de vierde plaats, zelf een kleine 0,1 seconde sneller dan Theresa Kamps met Candy Z (Commander). Pieter Clemens en Zandara Z (Zandor Z) waren razendsnel in 33,78 seconden, maar grepen naast de overwinning door een balkfout. Nicola Philippaerts en J'Adore vh Schaeck (Vagabond de la Pomme) werden elfde.

CSIYH 5 yo & 6 yo

In deze proef voor jonge paarden scoorde Femke De Graaf weer de beste Belgische plaats. Met de Cabrio vd Heffinck-dochter Nouvelle d'Heyboght werd ze vierde in 30,05 seconden. Jason Foley won met Lady Angeles (Los Angeles) voor Ierland, Martina Riesel met Ice Cream (Blend) en Jessica Burke met BWP-merrie Nikita vh Geinsteinde (Elvis ter Putte) vulden het podium aan. Patrick Döller werd vijfde. 

Klik hier voor alle resultaten.