Saint-Tropez: Neto de Azevedo en Verlooy zorgen voor Belgische topklasseringen in CSI3* Grand Prix

In Saint-Tropez werd een CSI3* weekend zonet afgesloten met één van dé hoogtepunten van de competitie: de Grand Prix van de CSI3* competitie. Hindernissen stonden tot 1m55 hoog gebouwd. Veertien van de 46 deelnemers slaagden erin om een foutloze basisronde te springen. Een barrage met veertien moest dus uitsluitsel bieden. De overwinning ging naar Pius Schwizer. Hij kon in het zadel van Chelsea Z (v. Chellano) een foutloze ronde achter zijn naam noteren en stopte de chrono na 42,29 seconden.

Cedric Hurel volgde met Fantasio Floreval Z (v. Florian de la Vie) op de tweede plaats. Zij noteerden eveneens een foutloze ronde achter hun naam en finishten in 42,59 seconden. Robin Muhr en Action Bellevue PS (v. Action Breaker) maakten de top drie compleet. Zij konen de nul behouden en klokten af in 43,17 seconden.

Philippe Rozier (Dirty Sweet) en Laura Kraut (Calgary Tame) werden respectievelijk vierde en vijfde.

De beste Belgische prestatie kwam van Luiz Felipe Neto de Azevedo. Hij reed Valentino Massuere (v. Canturo) foutloos doorheen het parcours in 43,89 seconden. Jos Verloou en Nixon van't Meulenhof (v. Denzel van' Meulenhof) werden negende na een foutloze ronde in 45,61 seconden.