Roy Van Beek verzekert Belgische overwinning in Youngster Tour San Giovanni

Roy Van Beek verzekert Belgische overwinning in Youngster Tour San Giovanni

In het Italiaanse San Giovanni wordt dit weekend op internationaal CSI2* niveau gesprongen en onze landgenoot Roy van Beek is erin geslaagd om een Belgische overwinning in de wacht te slepen. In de rubriek voor 7-jarige paarden nam hij niet enkel de eerste maar ook de tweede plaats voor zijn rekening. In deze rubriek met barrage rekende hij op Diamant de Roofs-H (v. Diamant de Quidam) om in 35,54 seconde foutloos rond te springen. 

Hiermee verbeterde hij ruim zijn eigen tijd met Charleston -H (v. Comme Il Faut 5). Met deze ruin stopte hij de chrono na 37,19 seconden, goed voor de tweede plaats. Bianca Babanitz en My Boy Elvis (v. Elvis ter Putte) namen de derde plaats mee naar huis na een foutloze ronde in 37,88 seconden. 

Cristiano Mion (Valentino) en Marc Dilasser (Helia FFH) werden respectievelijk vierde en vijfde.

Ook in het 1m40 kon Van Beek een topklassering in de wacht slepen. Dit keer moest hij de Italiaanse Francesca Ciriesi voorlaten. De amazone nam de overwinning mee naar huis door in het zadel van Lisbeth TR een foutloze ronde te springen in 31,99 seconden. Van Beek deed het met Con Sugar-H Old (v. Solitair) eveneens foutloos maar moest met zijn tijd van 33,38 seconden vrede nemen met de tweede plaats. Giacomo Casadei en Irasca (v. Mosesto) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 33,63 seconden.

De vierde en vijfde plaats waren voor Gabriele Bresciani (Yuppi FZ) en Markus Saurugg (Obora's Crunchy Nut) weggelegd.

Bij de 6-jarige paarden kon Van Beek zich op de achtste plaats klasseren. Hij rekende hiervoor op Diamant of Dakota-H (v. Diamant de Quidam).

Klik hier voor alle resultaten