Robin Vermeir schittert in pony Grand Prix Compiègne

Robin Vermeir schittert in pony Grand Prix Compiègne

In Compiègne werd een Nations Cup week voor de ponyruiters zonet afgesloten met de Grand Prix voor pony's over een hoogte van 1m30. De talenten kwam morgen traden aan in deze rubriek met barrage. De ruiters kregen een pittig en hoog gebouwd parcours voorgeschoteld maar 14 van hen slaagden erin om deze opgave met glans én zonder springfouten door te komen. Een barrage met 14 moest dus uitsluitsel bieden. De overwinning kwam in Zweedse handen: Mathilda Hansson reed Helga TH O (v. Q Breitling LS) foutloos rond in 37,91 seconden en liet alle concurrentie zo ver achter zich. 

Aimee Paxton kwam met Las Vegas het dichtst in de buurt. De Britse amazone kon in het zadel van haar pony alle balken in de lepels laten en klokte af in 41,37 seconden. De derde podiumplek ging eveneens naar een Britse combinatie Sophie Rogers en Neil 55 sleepten het brons in de wacht na een knappe nulronde in 42,62 seconden. 

Viggo Bergstrand (Gaoth Mhara Lad) en Holie Gerken (Galaxy V) werden vierde en vijfde. 

De beste Belgische prestatie kwam op naam van Robin Vermeir. Zij kreeg met Kristal Sparkle van Begeveld één springfout achter naar naam. Dit leverde haar echter nog de achtste plek op.

Klik hier voor de resultaten