Robin Vermeir: "Ik denk dat papa wel wat zenuwachtig is als ik moet springen"

Robin Vermeir: "Ik denk dat papa wel wat zenuwachtig is als ik moet springen"
Terwijl in Mechelen op dit moment alles in gereedheid wordt gebracht voor hét hoogtepunt van het weekend, de World Cup, reden de ponyruiters zonet hun Grand Prix. De ruiters kregen een pittig parcours over een hoogte van 1m 35 voorgeschoteld. De overwinning ging naar de Duitse Naomi Himmelreich en Red Star Optimus (v. Goliath vd Groenweg) die een volledig vrouwelijk podium vooraf ging. De tweede plaats kwam in Nederlands handen met Ava Eden van Grunsven (Special Lady). De Zweedse Ellen Hammarström (Ocean Des AS) was goed voor de derde plaats. We polsten naar een reactie van de amazones na afloop. 


"Toen ik aan het parcours begon, dacht ik vooral 'ik hoop dat het goedkomt'", lacht de kersverse winnares. "Ik had dus nooit verwacht dat ik hier zou kunnen winnen maar ik ben er zeker erg tevreden mee. Nu is het tijd om mijn jaar met een groot feest af te sluiten".

Ook Ava Eden van Grunsven blikt tevreden terug op haar prestatie: "Ik ben heel blij dat ik in Lyon en Herning aan de start mocht komen en mij zo voor de finale van dit weekend kon plaatsen. Mechelen is altijd leuk en als je vlak voor de wereldbeker mag springen, zit de Nekkerhal al goed vol. Dat zorgt voor wat extra spannend. Ik was zonet aan het opwarmen tussen topruiters die alvast aan het losrijden zijn en ook daar word ik eerlijk gezegd wat zenuwachtig van. Ik wil hen dan tonen dat ik ook goed kan rijden", lacht ze. "Mijn pony Special Lady zal nu wellicht op pensioen gaan. Vanaf volgend jaar mag ik niet meer met pony's rijden en ze is al 21. Ze mag nu dus vooral gaan genieten".

Ellen Hammarström, die de bronzen medaille op haar naam schreef, hoopt dat weer nog een jaartje met haar pony te kunnen rijden: 'Mijn pony Ocean Des AS is ook 21 maar ik kan nog een jaartje bij de pony's rijden. Ik hoop dus dat ik ook in 2024 nog enkele mooie shows met hem zal kunnen rijden". 

Voor België kwam Robin Vermeir aan de start: "Aangezien papa vorig jaar de World Cup won, is Mechelen zeker erg speciaal voor ons. Extra druk brengt het voor mij niet mee maar extra speciaal is het zeker. Of papa nerveus is als ik moet springen? Ik vermoed van wel", sluit ze al lachend af.