Robin Vermeir domineert Gouden Laars Pony's

Robin Vermeir domineert Gouden Laars Pony's

Op zaterdag werd in Hasselt de Gouden Laars voor ponyruiters afgewerkt. In de 1.20m hoofdrubriek was het Robin Vermeir die de concurrentie in het stof liet bijten. 

De 14-jarige amazone bezette nipt niet het ganse podium met een derde plaats voor Florian van Bylen in het zadel van de 9-jarige Jerry. Vermeir kon zich met haar vertrouwde Kristal Sparkle van Begeveld (Ponyhoeve Bright Sparkle) plaatsen voor de barrage maar meldde de 18-jarige BWP merrie af.

Op de rug van de sBs hengst Extrait de Tatowin de Tinmont (Furzley Fox Trot) werkte Vermeir de barrage foutloos af in een tijd van 40,59s, goed voor winst. Met Ottawa v/h Verbrandgoed (Cadet) onder het zadel bleef ze eveneens van het hout af in een tijd van 41,32s en werd nog eens tweede. Een tijdsfout hield Marthe-Louize Dieu met de 10-jarige Swarovski (Anydale Ron) uit de finale fase en liet hen op vijf besluiten. 

Op een hoogte van 1.10m was het Kirsten Franken die voor de snelste ronde zorgde in combinatie met de 8-jarige BWP merrie Ulrike de l'Escaut (Kadans van de Groenheuvel). Florence Geenen achtervolgde op twee met Romeo van Begeveld (Vedet van de Vondelhoeve) voor Fien de Coninck en Versace Prinseveld DSC (Konquistador van Orchids). 

De 1m rubriek kwam op naam van Marie-Lynn Heuring en Winnetou Mlh (Socrates Optimus).

Alle resultaten