Rik Hemeryck en Dries Dekkers domineren rankingproef, Dirk Demeersman wint bij de jonge paarden

Rik Hemeryck en Dries Dekkers domineren rankingproef, Dirk Demeersman wint bij de jonge paarden

In de CSI4* over 1.45m telden de resultaten ook mee voor de Longines Ranking. Rik Hemeryck en Dries Dekkers doen er alvast een goede zaak en nemen de eerste twee plaatsen op het podium in. Wat later op de dag kwamen ook de jonge paarden in actie, met name de zeven- en achtjarigen. Chica vh Ven Z (v. Comme IL Faut) was met Dirk Demeersman in het zadel de winnaar.

Dekkers sprong in het zadel van Agnes (v. Algot 1182) een foutloze tweede fase in 31,40. Hemeryck deed echter beter en eindigde zijn ronde met Caristello Jpz (v. Clintissimo Z) in 30,24 wat goed was voor de winst. Jorge M. Capdevilla kwam na het Belgisch duo en werd derde met Winning Good (v. Winningmood). 

Coldplay CR (v. Clearway) bezorgde Christian Hess de vierde plaats voor Marlon M. Zanotelli met Grand Slam VDL (v. Cardento 933). 

Voor België konden Jeroen Appelen met Moningo - D Van't Heyveld (v. Thunder van de Zuuthoeve), Gilles Dunon met Quinta V T Hornesele Z (v. Quidam de Revel) en Paulien Schepers met Corrychella van ter Hulst (v. Corrado I) zich nog plaatsen met een achtste, tiende en twaalfde plaats. 

Bij de jonge paarden was de achtjarige dochter uit Comme IL Faut de snelste. Ze kreeg haar overwinning wel niet zomaar, ook Guy Janssens streed mee met Klaas B (v. Eldorado van de Zeshoek) maar nam genoegen met de tweede plaats. Apollo Z (v. Aktion Pur Z) nam Kirsten Rombouts mee naar de derde plaats. 

De Belgen presteerden goed in deze rubriek, dat bewees onder meer Dries Dekkers met zijn vierde plaats met Pommery van het Ijzeren Lindehof (v. Kasanova de la Pomme) maar ook Frederic Vernaet met D-Day van de Keihoeve Z (v. Don't Touch Tiji Hero), zij kwamen op vijf.

Resultaten CSI4* 1.45m
Resultaten CSIYH1* 1.30/1.35m