Podium voor Abdel Saïd in Rome

Podium voor Abdel Saïd in Rome

In aanloop naar de eerste ronde van de GCL kwamen enkele ruiters al aan de start in de voorafgaande vijfsterren rubriek. Niels Bruynseels stond er tot kort voor het einde nog op het podium met een derde plaats maar moest wijken voor Abdel Saïd én Kevin Staut. Landgenoot Abdel Saïd verzilverde de tweede plaats met Etincelle d'Ellipse (v. Apache d'Adriers). 

Saïd kwam als voorlaatste ruiter aan de start met de achtjarige merrie en legde het vuur aan de schenen van de toenmalige top drie. Met slechts 2 honderdsten verschil kon Saïd Shane Breen niet van de winst afhouden. De Ier sprong in het zadel van Z7 Ipswich (v. Carembar de Muze) de tweede fase in 23.49 en bleef onverbeterd. Sameh El Dahan kwam nog eens 2 honderdsten later over de finish en werd met WKD Toronto (v. Tornesch 1042) derde.

Kevin Staut had even een derde plaats vastgelegd maar moest besluiten op vier met Emir de Moens Harcour (v. Urlevent du Bary). 

De volgende vier plaatsen in de top 10 waren allemaal Belgische noteringen. Niels Bruynseels werd met Diornella-D (v. Diamant de Semilly) vijfde, gevolgd door Jos Verlooy en FTS Killossery Konfusion (v. SIEC Livello) op zes. Saïd zadelde nog een paard op voor deze proef. Met Bandit Savoie (v. Qlassic Boit Margot) nam hij een zevende plaats voor zijn rekening. Verder volgde nog Gilles Thomas. Hij reed Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) naar acht. 

Alle resultaten