Pieter Kenis en Okky-Blue-S Belgisch kampioen vijfjarigen

Pieter Kenis en Okky-Blue-S Belgisch kampioen vijfjarigen

Vandaag werd in Gesves het Belgisch kampioenschap voor vijfjarige springpaarden afgewerkt. In de finale sprong Pieter Kenis met Okky-Blue-S (VDL Zirocco Blue NOP) naar de titel. 

De BWP-hengst komt uit de fokkerij van Louis Sips. Vorig jaar sprong Jorich Spits met de hengst nog in de finale voor vierjarigen. Op het podium volgde Nadège Janssen met Janieta P. (Kannan).

Er kwamen 47 combinaties aan de start in de finale. 24 kwalificeerden zich voor de herkansing. Nadègee Janssen en de Kannan-nazaat waren nipt trager dan Pieter Kenis. Janieta P. werd tot mei dit jaar uitgebracht door Paris Morrsinkhof in de internationale Youngster rubrieken. Janssen kwalificeerde zich voor het BK tijdens de kwalificatie in Gesves vorige maand.  HEt brons is voor Steven Verwaeren met Dylano van het Heide Z (Denzel van't Meulenhof).

Dylano komt uit de fokkerij van Domien Wouters. Dit seizoen sprong Verwaeren met Dylano foutloos op de cyclus wedstrijden in Basècles, Meerdonk, Dilbeek en Lier.

Net buiten het podium volgde Tim Van den Broeck met Origi Van De Zeshoek (Marius Claudius) op de vierde plaats. Christophe Meirsschaert werkte de top vijf af in het zadel van Oxana vd Bisschop (Air jordan Alpha Z).