Pieter Kenis en Ludo Philippaerts staan op scherp in GP-kwalificatie Opglabbeek

Pieter Kenis en Ludo Philippaerts staan op scherp in GP-kwalificatie Opglabbeek

De hoofdrubriek in het Sentower Park stuurde de 68 aanwezige combinaties over 1.45m heen. De ruiters konden niet enkel punten voor de Longines Ranking scoren maar ook een kwalificatie voor de Grote Prijs. Pieter Kenis en Ludo Philippaerts maakten deel uit van de 17 barragisten. 

Minder dan een derde van de aantredende combinaties kon zich plaatsen voor het tweede deel van de wedstrijd. Pieter Kenis stootte door in het zadel van Igelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve). De negenjarige hengst tikte een balk uit de lepels en liet Kenis op negen stranden. Ook bij Ludo Philippaerts stonden vier strafpunten naast zijn naam. Met Laurier (v. Zirocco Blue VDL) kon hij uiteindelijk op elf eindigen. 

De winst was voor Gilles Müller. De Zwitser reed Giavanna CB (v. Ukato) foutloos over de finish in 36 seconden. Op 42 honderdsten volgde Henry Vaske op twee met Sunset Strip 2 (v. Stakkato). Amper 14 honderdsten later kwam landgenoot Jörg Naeve over de finish op Benur du Romet (v. Balou du Rouet) en werd derde.

Volledige uitslag