Pieter Devos op kop van de Henders & Hazel Jumping Ranking

Pieter Devos op kop van de Henders & Hazel Jumping Ranking

Terwijl Pieter Devos deze week weet of hij de eindwinnaar is van de Longines Global Champions Tour ranking, staat de Belg ook op kop van de KBRF ranking. Deze individuele ranking voor jumpingruiters wordt maandelijks aangepast.

Devos staat momenteel op kop van de ranking en blijft zo Niels Bruynseels voor. De voorlopige top drie wordt afgewerkt door Olivier Philippaerts. Op de vierde plaats strandt momenteel regerend Belgisch kampioen, Jos Verlooy. 

Hij zal in de volgende ranking zonder twijfel enkele plaatsen vooruit springen na het BK afgelopen week. Gregory Wathelet plaatst zich voorlopig op de vijfde plek.  Beste amazone van de ranking is Sea Coast-amazone, Gudrun Patteet.

Devos zijn Devos Stables staat ook op kop van de jumping eigenaars ranking. Zo blijkt dat zijn paarden het beste scoorden de afgelopen maand. Ze deden het beter als deze van Team Philippaerts.

Klik hier voor de ranking

Momenteel heeft de KBRSF rankings voor jumping ruiters, jumping eigenaars, de Nations Cup caps (jumping) en mennen. Vraag stelt zich evenwel of een dressuur en eventing ranking niet aan de orde zijn... ter promotie en ondersteuning van de hippische Olympische disciplines.